2012. augusztus 31., péntek

Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta (cole slaw)
fél fej fehérkáposzta
3 közepes méretű sárgarépa
egy közepes fej lilahagyma
3 dl tejföl
két púpos evőkanál majonéz (el is hagyható)
cukor (házi ketchuppal helyettesítettem)
gyenge fehérborecet vagy citromlé (ha a tejföl nem elég savanyú)
só, bors

A fehérkáposztát kitorzsázom, a fél fejet kettévágom, és késsel vékony csíkokra szeletelem. (Lehet reszelni is, de én késsel vágva jobban szeretem, így roppanós marad). A répát tisztítás után durvára reszelem, a hagymát félbevágás után vékony szeletekre vágom (azaz félfőre szelem). A tejföllel a majonézből a ketchuppal (cukorral), sóval, frissen őrölt feketeborssal öntetet keverek, tetszés szerint ízesítem ecettel/citromlével és beleforgatom a felcsíkozott zöldségeket. Pár órán keresztül hűtőben érlelem, hogy összeállhassanak az ízek, fogyasztás előtt viszont negyed órát szobahőmérsékleten hagyom állni. Néha teszek bele felcsíkozott almát és zellert is. Olcsó, bármikor készíthető, és grillezett húsokhoz verhetetlen köret.
(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése