Amerikai káposztasaláta (cole slaw)
fél fej fehérkáposzta
3 közepes méretű sárgarépa
egy közepes fej
lilahagyma
3 dl tejföl
két púpos evőkanál majonéz (el is
hagyható)
cukor (házi ketchuppal helyettesítettem)
gyenge fehérborecet
vagy citromlé (ha a tejföl nem elég savanyú)
só, bors
A fehérkáposztát
kitorzsázom, a fél fejet kettévágom, és késsel vékony csíkokra szeletelem.
(Lehet reszelni is, de én késsel vágva jobban szeretem, így roppanós marad). A
répát tisztítás után durvára reszelem, a hagymát félbevágás után vékony
szeletekre vágom (azaz félfőre szelem). A tejföllel a majonézből a ketchuppal
(cukorral), sóval, frissen őrölt feketeborssal öntetet keverek, tetszés szerint
ízesítem ecettel/citromlével és beleforgatom a felcsíkozott zöldségeket. Pár
órán keresztül hűtőben érlelem, hogy összeállhassanak az ízek, fogyasztás előtt
viszont negyed órát szobahőmérsékleten hagyom állni. Néha teszek bele
felcsíkozott almát és zellert is. Olcsó, bármikor készíthető, és grillezett
húsokhoz verhetetlen köret.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése