Gombás csirkecsíkok
60 dkg csirkemell
fél kiló óriáscsiperke vagy más (erdei) gomba tisztán
mérve
két kis fej hagyma
négy gerezd fokhagyma
egy ág rozmaring
só,
bors
5 dkg vaj
egy evőkanál olaj
3 dl húsleves (lehet kockából is)
3
evőkanál tejföl
egy csokor petrezselyem
pár csepp citromlé
A
csirkemellet felcsíkozom, és az olaj meg a vaj keverékén aranybarnára sütöm,
közben frissen őrölt feketeborssal, rozmaringgal és kevés sóval ízesítem.
Ezalatt felaprítom a hagymát és a fokhagymát, és nagyobb darabokra vágom a
gombát. Ha a hús már színt kapott, rászórom a hagymát, fokhagymát és a gombát,
és addig sütöm, amíg a gomba kissé összeesik. Ekkor felöntöm a levessel,
beleszórom a felaprított petrezselymet és kb. 5 percig főzöm. A levébe keverem a
tejfölt, ízesítem a citromlével és ha szükséges, sóval, és egy-két perc alatt
összeforralom. Párolt rizzsel tálalom.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése