Cukkinis-csirkés sült tészta
2 egész sült csirkecomb
a csirkével együtt sült fokhagyma
egy fej
hagyma
egy cukkini
2 dl tejszín
40 dkg tészta (most fusili)
só,
bors
8 dkg reszelt sajt (elhagyható)
A csirkecombokról leszedegetem a
húst, és szálasra tépkedem. A sült fokhagymagerezdeket kinyomom a héjából, és a
csirkehússal együtt félreteszem.
A csirke sütésekor keletkezett szaftot
lábosba öntöm és felforrósítom. Rádobom a felszeletelt hagymát és üvegesre
sütöm. Ekkor hozzáadom a nagyobb kockákra vágott cukkinit, és addig sütöm, amíg
majdnem megpuhul. Ekkor belekeverem a csirkehúst és a sült fokhagymát, ezzel
átforgatom, hozzáöntöm a tejszínt és kb. öt perc alatt összeforralom. Sózom,
borsozom, leveszem a tűzről. Nem baj, ha a mártás nagyon folyós, majd a tészta
felszívja a felesleges nedvességet. A tésztát a ragu készítése közben kifőzöm,
jól lecsepegtetem és a csirkés tejszínes öntettel összeforgatom abban a
tepsiben, amelyben a csirkét sütöttem, így a sült ízes levéből nem megy kárba
semmi. Ha van kedvem, megszórom reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. húsz
perc alatt összesütöm az ételt.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése