2012. augusztus 31., péntek

Cukkinis-csirkés sült tészta

Cukkinis-csirkés sült tészta

2 egész sült csirkecomb
a csirkével együtt sült fokhagyma
egy fej hagyma
egy cukkini
2 dl tejszín
40 dkg tészta (most fusili)
só, bors
8 dkg reszelt sajt (elhagyható)

A csirkecombokról leszedegetem a húst, és szálasra tépkedem. A sült fokhagymagerezdeket kinyomom a héjából, és a csirkehússal együtt félreteszem.
A csirke sütésekor keletkezett szaftot lábosba öntöm és felforrósítom. Rádobom a felszeletelt hagymát és üvegesre sütöm. Ekkor hozzáadom a nagyobb kockákra vágott cukkinit, és addig sütöm, amíg majdnem megpuhul. Ekkor belekeverem a csirkehúst és a sült fokhagymát, ezzel átforgatom, hozzáöntöm a tejszínt és kb. öt perc alatt összeforralom. Sózom, borsozom, leveszem a tűzről. Nem baj, ha a mártás nagyon folyós, majd a tészta felszívja a felesleges nedvességet. A tésztát a ragu készítése közben kifőzöm, jól lecsepegtetem és a csirkés tejszínes öntettel összeforgatom abban a tepsiben, amelyben a csirkét sütöttem, így a sült ízes levéből nem megy kárba semmi. Ha van kedvem, megszórom reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. húsz perc alatt összesütöm az ételt.

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése