2012. augusztus 31., péntek

Sajtos-tepsis csirke

Sajtos-tepsis csirke
 
egy csirkemell filézve
2 csirkecomb
4 evőkanál liszt
só, bors
pár levélke rozmaring
mokkáskanál pirospaprika
szerecsendió
egy kiskanál magos mustár
2 gerezd fokhagyma
vaj
3 dl tejföl
fél deci fehérbor
10-15 dkg reszelt sajt (ha lehet, többféle)

A csirkemellet félbe, a feleket lapjában kettévágom. A lisztet a fűszerekkel és a felaprított fokhagymával elkeverem, beleforgatom a csirkedarabokat. Kivajazok e jénai tálat, belefektetem a húsdarabokat, az a jó, ha egy rétegben elférnek. A maradék lisztet a tetejükre szórom. A tejfölt a mustárral, borral kikeverem, és a húsra öntöm. Megszórom a reszelt sajttal (gouda és nagyon kevés gorgonzola volt most), vajdarabkákat teszek a tetejére és alufólia alatt kb. 50 percig sütöm közepesen meleg, előmelegített sütőben. Az idő elteltével leveszem a fóliát és a tetejét aranybarnára pirítom, ezalatt a tejfölös mártás is besűrűsödik egy kicsit.
Rizzsel tálalom. (Csak mellékesen: vendégvárónak is tökéletes, általában mindenki szereti és könnyen készíthető.)

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése