Sajtos-tepsis csirke
egy csirkemell filézve
2 csirkecomb
4 evőkanál liszt
só, bors
pár
levélke rozmaring
mokkáskanál pirospaprika
szerecsendió
egy kiskanál magos mustár
2 gerezd fokhagyma
vaj
3
dl tejföl
fél deci fehérbor
10-15 dkg reszelt sajt (ha lehet,
többféle)
A csirkemellet félbe, a feleket lapjában kettévágom. A lisztet
a fűszerekkel és a felaprított fokhagymával elkeverem, beleforgatom a
csirkedarabokat. Kivajazok e jénai tálat, belefektetem a húsdarabokat, az a jó,
ha egy rétegben elférnek. A maradék lisztet a tetejükre szórom. A tejfölt a
mustárral, borral kikeverem, és a húsra öntöm. Megszórom a reszelt sajttal
(gouda és nagyon kevés gorgonzola volt most), vajdarabkákat teszek a tetejére és
alufólia alatt kb. 50 percig sütöm közepesen meleg, előmelegített sütőben. Az
idő elteltével leveszem a fóliát és a tetejét aranybarnára pirítom, ezalatt a
tejfölös mártás is besűrűsödik egy kicsit.
Rizzsel tálalom. (Csak mellékesen:
vendégvárónak is tökéletes, általában mindenki szereti és könnyen
készíthető.)
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése