Paprikás krumpli
PAPRIKÁS KRUMPLI
Hozzávalók:
- 650-700 g burgonya
- 10 dkg csípős,füstölt kolbász
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb paradicsom
- 1 friss chili paprika
- 2 kk fűszerpaprika
- só
- 4 ek olaj
Elkészítés:
- A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az
olajon megdinszteljük.
- A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk
húzni a héját, majd felkarikázzuk és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra
vesszük a lángot és pár perc alatt lepirítjuk a kolbászkarikákat.
- Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól
összekeverjük.
- Az előzetesen megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük
annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de
kb. 4 deci víz kell hozzá). A paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba,
a chilipaprikával együtt. Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).
- Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha
szükséges, igazítunk az ízesítésén (utósózzuk).
- Tejföllel kínáljuk.
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése