2012. augusztus 31., péntek

Paprikás krumpli

PAPRIKÁS KRUMPLI

 Hozzávalók:

  • 650-700 g burgonya
  • 10 dkg csípős,füstölt kolbász
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 friss chili paprika
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 4 ek olaj


Elkészítés:

  1. A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük.
  2. A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a héját, majd felkarikázzuk és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra vesszük a lángot és pár perc alatt lepirítjuk a kolbászkarikákat.
  3. Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.
  4. Az előzetesen megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de kb. 4 deci víz kell hozzá). A paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba, a chilipaprikával együtt. Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).
  5. Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, igazítunk az ízesítésén (utósózzuk).
  6. Tejföllel kínáljuk. 
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése