Sült csirke
egy konyhakész csirke (kb. 1,2 kg)
10 dkg puha vaj
egy citrom
3
gerezd fokhagyma
egy púpos teáskanál pirospaprika
egy teáskanál római
kömény
egy mokkáskanál őrölt fűszerkömény
só, kevés víz
A sütőt előmelegítem 170 fokra. Ezalatt a csirkét
kívül-belül jól besózom. A vajat a fűszerekkel és a reszelt/átnyomott
fokhagymával kikeverem, és ezt a keveréket a mellének a bőre alá kenem, valamint
a csirkét kívülről is jól bekenem vele. A hasüregébe kerül a citrom, de ha van
maradék hagyma- vagy almadarab, az is mehet mellé. Kevés vizet öntök alá,
betolom a sütőbe, és puhára sütöm, a végén kicsit ropogósra is pirítom. Ez kb.
másfél óra.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése