Sajtos zöldbab
50 dkg zöldbab (zöld hüvelyű, fagyasztott)
egy tojás
3 dl tejföl (fele
tejszín is lehet)
6-8 dkg reszelt sajt
egy-két evőkanál
zsemlemorzsa
vaj a tepsi kikenéséhez
só, reszelt szerecsendió
Ha a csirke már kb. fél órája sül, a zöldbabot sós, forró vízben roppanósra
főzöm, leszűröm, közben hideg vizet engedek rá, nehogy elveszítse a ress
állagát. Egy kis tepsit vékonyan kikenek vajjal, megszórom a zsemlemorzsával.
Beleteszem a jól lecsöpögtetett babot. A tojást felverem, elkeverem a tejföllel,
sózom, reszelek bele szerecsendiót és a babra öntöm. A tetejét megszórom a
sajttal, és ha a csirkének már csak fél órája van hátra, betolom a sütőbe. 15-20
perc alatt kész. Szárazabb húsok mellé jó köret, elkészíthető brokkolival,
karfiollal, de még leveles spenóttal is.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése