2012. augusztus 31., péntek

Sajtos zöldbab

Sajtos zöldbab

50 dkg zöldbab (zöld hüvelyű, fagyasztott)
egy tojás
3 dl tejföl (fele tejszín is lehet)
6-8 dkg reszelt sajt
egy-két evőkanál zsemlemorzsa
vaj a tepsi kikenéséhez
só, reszelt szerecsendió


Ha a csirke már kb. fél órája sül, a zöldbabot sós, forró vízben roppanósra főzöm, leszűröm, közben hideg vizet engedek rá, nehogy elveszítse a ress állagát. Egy kis tepsit vékonyan kikenek vajjal, megszórom a zsemlemorzsával. Beleteszem a jól lecsöpögtetett babot. A tojást felverem, elkeverem a tejföllel, sózom, reszelek bele szerecsendiót és a babra öntöm. A tetejét megszórom a sajttal, és ha a csirkének már csak fél órája van hátra, betolom a sütőbe. 15-20 perc alatt kész. Szárazabb húsok mellé jó köret, elkészíthető brokkolival, karfiollal, de még leveles spenóttal is.

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése