Mákos guba torta
MÁKOS GUBA
Hozzávalók:
- 4-5 kifli
- 150 g mák
- 150 g porcukor
- 750 ml tej
- 150 g cukor
- 1 cs vanília aroma
- 150 g Rama
Elkészítés:
- A kifliket felkarikazzuk, és kicsit megszárítjuk (mondjuk estétől reggelig),
ha frissek.
- A tejet a cukorral és a vanília aromával felforraljuk.
- Ráöntjük a kiflidarabokra, kicsit hagyjuk ázni.
- A mákot összekeverjük a porcukorral, majd a tejben megázott kiflire öntjük,
és jól összekeverjük.
- A margarint megolvasztjuk.
- Egy jénai tálba öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk benne, és
megöntözzük az olvasztott margarinnal.
- Sütőben megsütjük.
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
28x18 cm
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése