2012. augusztus 31., péntek

Mákos guba torta

MÁKOS GUBA


Hozzávalók:

  • 4-5 kifli
  • 150 g mák
  • 150 g porcukor
  • 750 ml tej
  • 150 g cukor
  • 1 cs vanília aroma
  • 150 g Rama

Elkészítés:

  1. A kifliket felkarikazzuk, és kicsit megszárítjuk (mondjuk estétől reggelig), ha frissek.
  2. A tejet a cukorral és a vanília aromával felforraljuk.
  3. Ráöntjük a kiflidarabokra, kicsit hagyjuk ázni.
  4. A mákot összekeverjük a porcukorral, majd a tejben megázott kiflire öntjük, és jól összekeverjük.
  5. A margarint megolvasztjuk.
  6. Egy jénai tálba öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk benne, és megöntözzük az olvasztott margarinnal.
  7. Sütőben megsütjük.
sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
28x18 cm

(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése