Csirke bundában (Good Food recept)
Személyenként egy vastagabb szelet csirkemell vagy vastag húsú halfilé (65
dkg cápaharcsa)
A mártótésztához
5 dkg liszt
5 dkg
kukoricaliszt
egy tojásfehérje
egy mokkáskanál szódabikarbóna
125 ml
jéghideg ásványvíz
olaj a sütéshez
liszt a hal beforgatásához
A
húst/ halat mindkét oldalán kissé megsózom, pár percig állni hagyom, majd
leitatom róla a nedvességet. Az olajat mélyebb serpenyőben hevíteni kezdem
(mintha rántott húst készítenék).
A tésztához az 5-5 dkg lisztet összekeverem egy tálban, adok hozzá kevés sót,
mehet bele őrölt feketebors is. Hozzáöntöm a vizet és pár mozdulattal elkeverem.
Nem kell csomómentesre, viszont igyekszem nem kikeverni a szénsavat a vízből,
ettől lesz jó könnyű a bunda. Ezután a masszához adom a habverővel félig felvert
tojásfehérjét (nem kell kemény hab, csak fehéredjen ki és nőjön meg kissé a
térfogata), szintén pár kavarintással összeforgatom.
A filéket lisztbe, majd a tésztába mártom, a felesleges masszát lecsepegtetem
és az olajban aranybarnára sütöm 5-6 perc alatt, közben egyszer átfordítom. Ha
kész, papírtörlőn lecsepegtetem, majd salátával, tartármártással, sült
krumplival vagy krumplipürével kínálom, de saláta helyett párolt zöldséget is
ehetünk mellé.
Ha az ásványvizet világos sörrel helyettesítjük, az ételt Orly-módra
készítettük el – anyukámnál egyébként szenteste harcsa lesz Orly módra
krumplisalátával
(Forrás: a zsuszi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése