2012. augusztus 31., péntek

Bagolyszemű túrós

BAGOLYSZEMŰ TÚRÓS

Hozzávalók:

GOLYÓKHOZ:

  • 12,5 dkg Rama margarin
  • 20 dkg liszt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor

MASSZÁHOZ: 

  • 75 dkg túró
  • 25 dkg cukor
  • 12,5 dkg Rama margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 egész tojás

Elkészítés:

1.) A golyókhoz összegyúrjuk a szobahőmérsékletű margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, kakaót, és diónyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat hézagosan lerakjuk egy margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
2.) A masszához egy csipetnyi sóval felverjük a tojásfehérjéket. A massza többi alapanyagát is jól összedolgozzuk egy másik tálban, végül hozzáadjuk a kemény tojáshabot. A masszát a tepsibe, a golyók közé öntjük, így sütjük meg. Kb. 200 fokon 35-45 perc alatt sül meg.
3.) Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, felkockázzuk.
(Forrás: Horváth Mária: Feng Shui a konyhában, mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése