2012. augusztus 31., péntek

Rántott leves

Rántott leves, ahogy én szeretem

Tudom, hogy ez nem a legegészségesebb étel a földön, és sokan csípőből tudják, hogy kell megfőzni, de úgy gondoltam, beválogatom, hátha van, akinek még jól jöhet ez a recept.

Hozzávalók:

2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
egy teáskanál köménymag
egy-másfél teáskanál pirospaprika
1,5 liter víz

4-5 tojás

Az olajat felhevítem, beledobom a köményt, hagyom, hogy elkezdjen pattogni. Rászórom a lisztet és kevergetve kicsit világosra pirítom. Lehúzom a tűzről ,belekeverem a pirospaprikát, felöntöm a hideg vízzel, úgy, hogy közben keverem, nehogy csomós legyen. Sózom, felforralom és forrás után kb 5 percig főzöm. A tojásokat enyhén felverem, belecsurgatom a levesbe, és azonnal villával három-négyszer belekeverek a levesbe, hogy a tojás ne álljon össze, szálas legyen. Egy-két perc további főzés után tálalom.

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése