2012. augusztus 31., péntek

Krumplilángos

KRUMPLILÁNGOS

 Hozzávalók:

  • 2 szem krumpli
  • 0,5 kg liszt
  • fél cs friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • kevés só
Elkészítés:
  1. A krumplit hámozzuk, daraboljuk, főzzük. Ha megfőtt leszűrjük (a levét nem öntjük ki!), és összetörjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (én pici cukrot is szoktam tenni hozzá).
  3. A langyosra hűlt, összetört burgonyát összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és az olajat, majd összegyúrjuk.
  4. Annyit adunk hozzá a krumpli főzőlevéből, amennyitől szépen összeáll, de nem ragad.
  5. Kis gombócokat szakítunk le belőle, két tenyerünkkel szétlapigatjuk, és széthúzgáljuk, aztán mehet is a forró olajba.
  6. Amíg megsül az egyik, addig megformázzuk a következőt.
  7. Szalvétára tesszük őket, hogy az olaj lecsöpögjön, aztán tálalható is. :) 
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése