KRUMPLILÁNGOS
Hozzávalók:
- 2 szem krumpli
- 0,5 kg liszt
- fél cs friss élesztő
- 1 dl tej
- 0,5 dl napraforgó olaj
- kevés só
Elkészítés:
- A krumplit hámozzuk, daraboljuk, főzzük. Ha megfőtt leszűrjük (a levét nem öntjük ki!), és összetörjük.
- Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (én pici cukrot is szoktam tenni hozzá).
- A langyosra hűlt, összetört burgonyát összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és az olajat, majd összegyúrjuk.
- Annyit adunk hozzá a krumpli főzőlevéből, amennyitől szépen összeáll, de nem ragad.
- Kis gombócokat szakítunk le belőle, két tenyerünkkel szétlapigatjuk, és széthúzgáljuk, aztán mehet is a forró olajba.
- Amíg megsül az egyik, addig megformázzuk a következőt.
- Szalvétára tesszük őket, hogy az olaj lecsöpögjön, aztán tálalható is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése