Csőtészta kolbásszal és gombával
3-4 szelet bacon
10 dkg szárazkolbász
egy közepes fej hagyma
3
gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
friss
rozmaring és bazsalikom
só, bors
egy csomag csőtészta
a tálaláshoz reszelt sajt
A szalonnát és a kolbászt kisebb darabokra vágom és lábosban, zsiradék nélkül
pirítani kezdem. (Ha nem olvad ki belőlük elég zsiradék, kevés olajat öntök
alá.)
A felaprított hagymát és fokhagymát hozzáadom, megszórom rozmaringgal
és üvegesre párolom. Ekkor hozzáadom a nem túl kis darabokra szeletelt gombát,
sózom, borsozom, addig ütöm, amíg levet enged. Beleteszem a hámozott
paradicsomot és kb. fél óra alatt összefőzöm. A főzés végén felaprított
bazsalikomlevéllel fűszerezem.
A tésztát kifőzöm, összeforgatom a mártás
felével, a többit mindenki ízlés szerint teszi a saját adagjára. Reszelt sajtot
adok még mellé.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése