TÖLTÖTT PAPRIKA
hozzávalók:
- 400 g darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 12 dkg rizs
- 2,5 kk só
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- 8 db TV paprika
- 1 l paradicsompüré
- 4 ek cukor
elkészítés:
- A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
- Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
- A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.
- A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat.
- Ekkor Xantana porral vagy rántással sűrítjük a mártást, ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé
(forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése