2012. augusztus 31., péntek

Töltött paprika

 TÖLTÖTT PAPRIKA

hozzávalók:

  elkészítés:

  1. A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
  3. A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.
  4. A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat.
  5. Ekkor Xantana porral vagy rántással sűrítjük a mártást, ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé
 (forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése