Naan kenyér
50 dkg finomliszt
egy zacskó (7 gr) szárazélesztő
175 gramm natúr
joghurt
2 púpos evőkanál tejföl
260 ml langyos víz
1 tk só
egy
mokkáskanál őrölt koriander
A hozzávalókból robotgéppel tésztát
dagasztatok, majd letakarva kb. egy órát kelesztem. Ezután átgyúrom, 10 darabba
vágom, és minden darabból igyekszem kör alakú lepényeket nyújtani, bár ez a
legnagyobb kihívás az egészben. A gyengébbeknek – mint én – sem kell
elkeseredni, mert Indiában van olyan, hogy könnycsepp alakúra nyújtják, így a
kevésbé sikerült darabokra ezt a formát ráhúzhatjuk. A lepényeket szárazon
felforrósított serpenyőben sütöm meg mindkét oldalukon, akkor forgatom, ha
elkezd pöttyösödni az alja. Érdemes melegen vagy legalább langyosan kínálni,
mert frissen az igazi. Fokhagymás vajjal megkenve akár magában is nagyon jó.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése