Adventi koszorú
Hozzávalók:
Elkészítés:
- vajt elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a cukrot, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a csipet sót.
- Belecsurgatjuk a meglangyosított mézet. Eldoglozzuk.
- A langyos tejet hozzáadagolva pedig kemény tésztát gyúrunk. (Annyi
tejet adjunk hozzá, amennyi szükséges. A hozzávalók közt megadott
mennyiség irányadó.)
- A tésztát olyan hosszú hengerré sodorjuk, amekkora egy 26 cm-es kapcsos koszorúformában körbeér.
- Kivajazzuk a sütőformát, beleigazítjuk a tésztát, ahol összeérnek a végek, szépen összenyomkodjuk.
- Légkeverésen 150 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
- Tányérra tesszük a tésztakoszorút.
- Mikor kihűlt, tetszés szerint díszítjük cukormázzal és a koszorú közepére helyezzük a gyertyákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése