2013. november 27., szerda

Adventi koszorú

Hozzávalók:
Elkészítés:
  1. vajt elmorzsoljuk a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a csipet sót.
  3. Belecsurgatjuk a meglangyosított mézet. Eldoglozzuk.
  4. A langyos tejet hozzáadagolva pedig kemény tésztát gyúrunk. (Annyi tejet adjunk hozzá, amennyi szükséges. A hozzávalók közt megadott mennyiség irányadó.)
  5. A tésztát olyan hosszú hengerré sodorjuk, amekkora egy 26 cm-es kapcsos koszorúformában körbeér.
  6. Kivajazzuk a sütőformát, beleigazítjuk a tésztát, ahol összeérnek a végek, szépen összenyomkodjuk.
  7. Légkeverésen 150 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  8. Tányérra tesszük a tésztakoszorút.
  9. Mikor kihűlt, tetszés szerint díszítjük cukormázzal és a koszorú közepére helyezzük a gyertyákat.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése