2013. november 18., hétfő

Csokoládékenyér

Hozzávalók:

A tésztához

A mázhoz


elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével  hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A csokoládét lereszeljük és a tojásokhoz adjuk.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a pudingport. Ezt is az előzőekhez adjuk.
  4. Ha sűrű lenne egy kis tejjel lehet higítani, de nem szabad hogy túl lágy legyen.
  5. Belekeverjük a darált mandulát vagy mogyorót.
  6. Egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába tesszük.
  7. Előmelegített sütőben  ( 180 fokon )  kb. 50 perc alatt megsütjük.
  8. Ha megsült és kihűlt, akkor elkészítjük a mázat : a porcukrot összekeverjük a kakaóval. Hozzáadjuk a forró vizet. Megolvasztjuk a vajat és ezt is belekeverjük.
  9. Ezzel kenjük meg a süteményt.
  10. Mandulaforgácsokkal díszíthetjük.
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése