- 3 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek. tejföl
- 5 dkg Rama
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg finomliszt
- 1-2 ek rum
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg durvára tört dió
- 2-5 dkg rumba áztatott, szárított narancshéj
elkészítés
- A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal habosra keverjük. A rumot, a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az előző masszához keverjük.
- Kivajazunk egy őzgerincformát. A massza 2/3-át beletesszük.
- A kakaót, a mazsolát, a diót és a narancshéjat belekeverjük a maradék tésztába.
- Az őzgerincforma közepébe rakjuk a barna tésztát. Kicsit belenyomkodjuk.
- Előmelegített 160-170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
sütési hőfok:
170°C
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése