2013. november 7., csütörtök

Cirmos püspökkenyér

Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek. tejföl
  • 5 dkg Rama
  • 10 dkg kristálycukor 
  • 1 kk sütőpor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1-2 ek rum
  • 1 ek kakaópor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg durvára tört dió
  • 2-5 dkg rumba áztatott, szárított narancshéj
Elkészítés:

elkészítés
  1. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal habosra keverjük. A rumot, a tejfölt  és a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az előző masszához keverjük.
  3. Kivajazunk egy őzgerincformát. A massza 2/3-át beletesszük.
  4. A kakaót, a mazsolát, a diót és a narancshéjat belekeverjük a maradék tésztába.
  5. Az őzgerincforma közepébe rakjuk a barna tésztát. Kicsit belenyomkodjuk.
  6. Előmelegített 160-170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
sütési hőfok:
170°C
(Forrás: nosalty)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése