2013. november 18., hétfő

Répatorta


Hozzávalók és elkészítés:
  • a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, majd egy tálban összekeverünk
  • 2 bögre lisztet (lehet fele teljes kiőrlésű és/vagy tönköly),
  • 1 bögre (nád)cukrot,
  • 2 teáskanál őrölt fahéjat,
  • 1 teáskanál t (tényleg ennyit, elsőre én se akartam elhinni, de kell bele ennyi),
  • 1/2 teáskanál sütőport és
  • 1 teáskanál szódabikarbónát, majd miután simára kevertük, hozzáadunk
  • 1 és 1/2 bögre olívaolajat, 
  • 4 tojást (ezeket egyesével érdemes belekeverni), majd a legvégén, mikor már összeállt a tészta, hozzáadunk még
  • 3 bögre reszelt vagy aprítóval felaprított) sárgarépát (ami lehet sütőtök is, mint írtam) és 
  • 1 bögre darált (vagy aprítóval felaprított:) diót.
A végeredmény egy nagyon gazdag és kifejezetten sűrű tészta. A kész tésztát egy kivajazott vagy kiolajozott, majd kilisztezett kerek (24-26 centis) csatos tortaformában pedig 80 percen keresztül sütjük. Tényleg, ennyi idő kell neki. Tűpróbázhatunk közben, de 80 perc lesz a vége.
Ha menőzni akarunk, akkor miután megvártuk (tényleg megvártuk), hogy kihűljön a tortánk), akkor egy doboz Philadelphia sajtkrémet elkeverünk 2 evőkanál porcukorral és egy citrom levével, és ez lesz a máz a tortán, ha nem akarunk menőzni, vagy laktózmentesség a cél, akkor pedig csak sima cukormázat készítünk, és azzal vonjuk a tortát. Marcipánrépácskákkal díszíteni szintén a menőzés része.
(Forrás: livingkitchen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése