Hozzávalók és elkészítés:
- a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, majd egy tálban összekeverünk
- 2 bögre lisztet (lehet fele teljes kiőrlésű és/vagy tönköly),
- 1 bögre (nád)cukrot,
- 2 teáskanál őrölt fahéjat,
- 1 teáskanál sót (tényleg ennyit, elsőre én se akartam elhinni, de kell bele ennyi),
- 1/2 teáskanál sütőport és
- 1 teáskanál szódabikarbónát, majd miután simára kevertük, hozzáadunk
- 1 és 1/2 bögre olívaolajat,
- 4 tojást (ezeket egyesével érdemes belekeverni), majd a legvégén, mikor már összeállt a tészta, hozzáadunk még
- 3 bögre reszelt vagy aprítóval felaprított) sárgarépát (ami lehet sütőtök is, mint írtam) és
- 1 bögre darált (vagy aprítóval felaprított:) diót.
A végeredmény egy nagyon gazdag és
kifejezetten sűrű tészta. A kész tésztát egy kivajazott vagy
kiolajozott, majd kilisztezett kerek (24-26 centis) csatos tortaformában
pedig 80 percen keresztül sütjük. Tényleg, ennyi idő kell neki.
Tűpróbázhatunk közben, de 80 perc lesz a vége.
Ha menőzni akarunk, akkor miután
megvártuk (tényleg megvártuk), hogy kihűljön a tortánk), akkor egy doboz
Philadelphia sajtkrémet elkeverünk 2 evőkanál porcukorral és egy citrom
levével, és ez lesz a máz a tortán, ha nem akarunk menőzni, vagy
laktózmentesség a cél, akkor pedig csak sima cukormázat készítünk, és
azzal vonjuk a tortát. Marcipánrépácskákkal díszíteni szintén a menőzés
része.
(Forrás: livingkitchen)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése