Fasírt
80 dkg nem túl sovány, darált sertéshús
1 zsemle
tej
1 tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
pirospaprika
só
frissen őrölt feketebors
1 kk. mustár
Az
ebéd elkészítését a fasírttal kezdem, mert ez tart tovább. A zsemlét
felkockázom, nagy keverőtálba teszem, leöntöm annyi tejjel, amennyi
ellepi. Amíg a zsemle felszívja a tejet, apróra vágom a hagymát. Miután a
zsemle megázott, ráteszem a darált húst, hozzáadom a hagymát, az áttört
fokhagymát, beleöntöm a tojást. (A zsemlét nem szoktam kinyomkodni, a
massza jól felszívja majd a felesleges tejet.) Hozzáadom a fűszereket,
mustárt, a sózás mennyiségét kóstolással szoktam ellenőrizni. Ezt
követően kis kacsómmal jól összedolgozom, hogy minden egyenletesen
elkeveredjen. Kiolajozok vékonyan egy tepsit, a húsból cipót formálok,
belefektetem és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm. A masszát
egyébként lehet bármivel gazdagítani, jó bele a gomba, tojás, kolbász,
sajt, kaliforniai paprika, és a fűszerezésnél is lehet bátornak lenni.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése