2012. november 2., péntek

Fasírt

Fasírt

80 dkg nem túl sovány, darált sertéshús
1 zsemle
tej
1 tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
pirospaprika

frissen őrölt feketebors
1 kk. mustár

Az ebéd elkészítését a fasírttal kezdem, mert ez tart tovább. A zsemlét felkockázom, nagy keverőtálba teszem, leöntöm annyi tejjel, amennyi ellepi. Amíg a zsemle felszívja a tejet, apróra vágom a hagymát. Miután a zsemle megázott, ráteszem a darált húst, hozzáadom a hagymát, az áttört fokhagymát, beleöntöm a tojást. (A zsemlét nem szoktam kinyomkodni, a massza jól felszívja majd a felesleges tejet.) Hozzáadom a fűszereket, mustárt, a sózás mennyiségét kóstolással szoktam ellenőrizni. Ezt követően kis kacsómmal jól összedolgozom, hogy minden egyenletesen elkeveredjen. Kiolajozok vékonyan egy tepsit, a húsból cipót formálok, belefektetem és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm. A masszát egyébként lehet bármivel gazdagítani, jó bele a gomba, tojás, kolbász, sajt, kaliforniai paprika, és a fűszerezésnél is lehet bátornak lenni.

(Forrás: a zsuzsi főz) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése