Recept
50 dkg lencse
egy kisebb fej hagyma
két gerezd fokhagyma
5 szem feketebors
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
mustár
citrom
só
a felöntéshez füstölt lé
A
lencsét a főzés előtt pár órával beáztatom, hagyom hogy kissé
hidratálja magát. Ha ez megtörtént, leöntöm az áztatóvizet és lábosba
teszem. A hagymát nagyon apróra, a fokhagymát hosszában félbe vágom,
rászórom a lencsére. Hozzáadom a borsszemeket, felöntöm annyi füstölt
lével, amennyi éppen csak ellepi és kis lánggal puhára főzöm. (Most
vízzel öntöttem fel, de belefőztem a füstölt szalonna bőrkéjét.)
Ilyenkor megkóstolom, ha szükséges, sózom. A lisztet a tejföllel
elkeverem és behabarom vele a lencsét. Pikáns ízét egy-két evőkanál
mustárral, pár csepp citromlével és körömnyi reszelt citromhéjjal adom
meg.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése