2012. november 2., péntek

Lencse főzelék

Recept

50 dkg lencse
egy kisebb fej hagyma
két gerezd fokhagyma
5 szem feketebors
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
mustár
citrom

a felöntéshez füstölt lé

A lencsét a főzés előtt pár órával beáztatom, hagyom hogy kissé hidratálja magát. Ha ez megtörtént, leöntöm az áztatóvizet és lábosba teszem. A hagymát nagyon apróra, a fokhagymát hosszában félbe vágom, rászórom a lencsére. Hozzáadom a borsszemeket, felöntöm annyi füstölt lével, amennyi éppen csak ellepi és kis lánggal puhára főzöm. (Most vízzel öntöttem fel, de belefőztem a füstölt szalonna bőrkéjét.) Ilyenkor megkóstolom, ha szükséges, sózom. A lisztet a tejföllel elkeverem és behabarom vele a lencsét. Pikáns ízét egy-két evőkanál mustárral, pár csepp citromlével és körömnyi reszelt citromhéjjal adom meg.

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése