Recept (4 személyre)
1 kg zöldbab
1 nagyobb fej hagyma
1 zöldpaprika
fél paradicsom
2,5 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 csokor kapor
olaj
só, pirospaprika
A
hagymát felaprítom, az olajon üvegesre párolom a szintén felaprított
zöldpaprikával. Rádobom a felszeletelt paradicsomot, pár percig sütöm,
megszórom pirospaprikával. Belekeverem a – jelen körülmények közt
fagyasztott – zöldbabot, felöntöm vízzel, amíg szűken ellepi. Sózom,
puhára főzöm. A lisztet a tejföllel kikeverem, és behabarom a főzeléket:
a kis lángon forrásban levő babra ráöntöm a lisztes tejfölt, miközben
keverem, hogy a tejföl ne ugorjon össze. Apróra vágott kaprot keverek
bele és 1-2 perc alatt készre forralom, ezalatt kissé besűrűsödik. Ha
nem elég sós, még sózom, ha savanykásabb ízre vágyom, pár csepp
citromlével ízesítem.
Mi natúrszelettel, fasírttal szoktuk enni.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése