2012. november 2., péntek

Zöldbab főzelék

Recept (4 személyre)

1 kg zöldbab
1 nagyobb fej hagyma
1 zöldpaprika
fél paradicsom
2,5 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 csokor kapor
olaj
só, pirospaprika

A hagymát felaprítom, az olajon üvegesre párolom a szintén felaprított zöldpaprikával. Rádobom a felszeletelt paradicsomot, pár percig sütöm, megszórom pirospaprikával. Belekeverem a – jelen körülmények közt fagyasztott – zöldbabot, felöntöm vízzel, amíg szűken ellepi. Sózom, puhára főzöm. A lisztet a tejföllel kikeverem, és behabarom a főzeléket: a kis lángon forrásban levő babra ráöntöm a lisztes tejfölt, miközben keverem, hogy a tejföl ne ugorjon össze. Apróra vágott kaprot keverek bele és 1-2 perc alatt készre forralom, ezalatt kissé besűrűsödik. Ha nem elég sós, még sózom, ha savanykásabb ízre vágyom, pár csepp citromlével ízesítem.
Mi natúrszelettel, fasírttal szoktuk enni.

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése