Recept
Egy szép nagy fej kelkáposzta
5-6 szem krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
kiskanálnyi köménymag
liszt
pirospaprika
olaj, só
A
kelről lebontom a külső, csúnyább leveleket, kitorzsázom, a leveleket
megmosom, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom. Annyi hideg vizet öntök
alá, amennyi ellepi és forrásig főzöm. Pár percet hagyom forrni, majd
leöntöm róla a vizet. Ismét vizet öntök rá, annyit, amennyi félig
ellepi, mellédobom a felkockázott krumplit, a felezett fokhagyma
gerezdeket, a köménymagot, sóval ízesítem és a zöldségek puhulásáig
főzöm. Közben a lisztből olajjal és a pirospaprikával rántást készítek
és ezzel sűrítem be a főzeléket. Fasírtot sütök mellé.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése