Recept
Sárgaborsó főzelék
500 g sárgaborsó
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
5-6 szem feketebors
2-3 szelet chilipaprika
só
a felöntéshez füstölt lé vagy víz (most csak víz volt)
A sárgaborsóról leöntöm az áztatólét – ha egyáltalán marad alatta- lábosba öntöm, rászórom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a szemes borsot, a chilipaprikát, borsot és felöntöm annyi füstölt lével/vízzel, hogy éppen ellepje. Sózom, de ha füstölt levet használok, a sóval csínján bánok. Tűzre teszem, és néha megkeverve puhára főzöm. Mikorra megpuhul, a szemek nagy része szét is törik és besűríti a főzeléket. Erre kanál hátával kicsit rá is segítek.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése