Recept
2-3 szép nagy, egészséges fejes saláta
4-5 szem krumpli
1-2 gerezd fokhagyma
liszt
tejföl
só
A
salátát leveleire szedem, nagyon alaposan megmosom, a nagy leveleket
pár vágással apróbbra metélem. A saláta szívét meg szoktam kóstolni, ha
kesernyés a torzsája, inkább nem teszem bele. A töménytelen mennyiségű
zöldet akkora edénybe teszem, amibe kényelmesen belefér, kevés vízzel
felöntöm, és addig főzöm, amíg egy kissé összeesik. Ezt az első vizet
leöntöm, kevés vízzel felöntöm, beledobom a félbevágott
fokhagymagerezdeket, a kockákra vágott krumplit.
Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul, ekkor lisztes tejföllel behabarom, kiforralom és tálalom.
Szerintem langyosan a legjobb, csak úgy magában. (Kaporimádatom ellenére ezt tovább nem fűszerezem semmivel.)
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése