2012. november 2., péntek

Saláta főzelék

Recept

2-3 szép nagy, egészséges fejes saláta
4-5 szem krumpli
1-2 gerezd fokhagyma
liszt
tejföl


A salátát leveleire szedem, nagyon alaposan megmosom, a nagy leveleket pár vágással apróbbra metélem. A saláta szívét meg szoktam kóstolni, ha kesernyés a torzsája, inkább nem teszem bele. A töménytelen mennyiségű zöldet akkora edénybe teszem, amibe kényelmesen belefér, kevés vízzel felöntöm, és addig főzöm, amíg egy kissé összeesik. Ezt az első vizet leöntöm, kevés vízzel felöntöm, beledobom a félbevágott fokhagymagerezdeket, a kockákra vágott krumplit.
Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul, ekkor lisztes tejföllel behabarom, kiforralom és tálalom.
Szerintem langyosan a legjobb, csak úgy magában. (Kaporimádatom ellenére ezt tovább nem fűszerezem semmivel.)
(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése