2012. november 2., péntek

Hagyományos krumpli főzelék

Recept

1 kg régi krumpli
1 nagy fej hagyma
egy evőkanál fűszerpaprika
olaj, só
2 babérlevél
nyáron egy zöldpaprika
1-2 evőkanál liszt
3 dl tejföl
petrezselyem vagy kapor

A felaprított hagymát az olajon pirítani kezdem, kevés sót hintek rá, hogy inkább párolódjon, mint barnuljon. Ha van jó ízes zöldpaprika, azt feldarabolva a hagymával együtt párolom üvegesre. A krumplit közben meghámozom, megmosom és kockákra vágom. Ha a hagyma már üveges, félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával, adok hozzá fél deci vizet. –visszateszem a tűzre, beleszórom a krumplit és pár percig kevergetem a paprikás hagymával. Ezután felöntöm annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi, beledobom a babérlevelet és puhulásig főzöm. A lisztet a tejföllel elkeverem, a krumplira öntöm és pár perc alatt kiforralom, hogy besűrűsödjön. Ekkor adom hozzá a felaprított petrezselymet. Aki szereti, érdemes kaporral is kipróbálni, mert a megszokotthoz képest kissé más ízvilágot kapunk.
Sült kolbásszal tálalom.

(Forrás: a zsuzsi főz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése