Recept
1 kg régi krumpli
1 nagy fej hagyma
egy evőkanál fűszerpaprika
olaj, só
2 babérlevél
nyáron egy zöldpaprika
1-2 evőkanál liszt
3 dl tejföl
petrezselyem vagy kapor
A
felaprított hagymát az olajon pirítani kezdem, kevés sót hintek rá,
hogy inkább párolódjon, mint barnuljon. Ha van jó ízes zöldpaprika, azt
feldarabolva a hagymával együtt párolom üvegesre. A krumplit közben
meghámozom, megmosom és kockákra vágom. Ha a hagyma már üveges,
félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával, adok hozzá fél deci
vizet. –visszateszem a tűzre, beleszórom a krumplit és pár percig
kevergetem a paprikás hagymával. Ezután felöntöm annyi vízzel, amennyi
épphogy ellepi, beledobom a babérlevelet és puhulásig főzöm. A lisztet a
tejföllel elkeverem, a krumplira öntöm és pár perc alatt kiforralom,
hogy besűrűsödjön. Ekkor adom hozzá a felaprított petrezselymet. Aki
szereti, érdemes kaporral is kipróbálni, mert a megszokotthoz képest
kissé más ízvilágot kapunk.
Sült kolbásszal tálalom.
(Forrás: a zsuzsi főz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése