Hozzávalók egy kb. 24 cm átmérőjű sütőformához:
12,5 dkg vaj
2 db tojás
10 dkg cukor
2 db banán
18 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
10 dkg étcsokoládé
5-10 dkg étcsokoládé a tetejére
1. A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokit apróra vágjuk vagy lereszeljük.
3. A vajat megolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a szétnyomkodott banánokat és jól összekeverjük.
4. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az apróra vágott vagy reszelt csokoládét, jól elkeverjük és a sütőformába öntjük.
5. 20 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni.
6. Ha teljesen kihűlt, akkor bevonjuk csokival: egy kis lábasban kis lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk a kockákra tördelt étcsokoládét, hozzáadunk pár csepp olajat, elkeverjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűvös helyen néhány perc alatt megdermed a csokibevonat.
(Forrás: divany.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése