- 17,5 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (málna, ribizli, áfonya , szeder)
- 17,5 dkg lágy vaj
- 17,5 dkg porcukor
- 25 dkg finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 2 nagy tojás
- 2 tk vaníliakivonat
- A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajat, a tojásokat és a vaníilaaromát robotgép keverőtáljába tesszük, és jól összedolgozzuk.
- Egy kenyérsütőformát alaposan vajazzunk ki, az alját béleljük sütőpapírral.
- A tészta egyharmadát simítsuk az előkészített formába, szórjuk rá a gyümölcsök ugyancsak harmadát, majd megint egy kis massza következik, újra gyümölcs, ezt még egyszer megismételjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).
sütési hőfok:
160°C
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése