2013. július 30., kedd

Nyári gyümölcskenyér

Hozzávalók:
  • 17,5 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (málna, ribizli, áfonya , szeder)
  • 17,5 dkg lágy vaj
  • 17,5 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 2 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajat, a tojásokat és a vaníilaaromát robotgép keverőtáljába tesszük, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy kenyérsütőformát alaposan vajazzunk ki, az alját béleljük sütőpapírral.
  3. A tészta egyharmadát simítsuk az előkészített formába, szórjuk rá a gyümölcsök ugyancsak harmadát, majd megint egy kis massza következik, újra gyümölcs, ezt még egyszer megismételjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).
     
sütési hőfok:
160°C
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése