2013. július 9., kedd

Tejfölös-málnás pite

A tésztához:
  • 20 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 7 dkg Rama
  • 7 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • kevés só

A töltelékhez:
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 4 dkg liszt
A málnás részhez:
elkészítés
  1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle.
  3. Kibéleljük a piteformát és megszurkáljuk. Sütőpapírt teszünk rá és rizzsel vagy babbal lesúlyozzuk.
  4. 180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
  5. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a tojásokat a végén, egyenként adjuk hozzá.
  6. Elősütés után eltávolítjuk a sütőpapírt és a helyére öntjük a tölteléket.
  7. A villával kissé összetört málnát felforraljuk a porcukorral. Besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel és a tejfölös részbe csurgatjuk.
  8. 160 fokon 35-40 perc alatt remegősre sütjük.

sütési hőfok:
180°C
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése