- 20 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 7 dkg Rama
- 7 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- kevés só
A töltelékhez:
- 1 nagy doboz tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 4 dkg liszt
- 20 dkg málna
elkészítés
- A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle.
- Kibéleljük a piteformát és megszurkáljuk. Sütőpapírt teszünk rá és rizzsel vagy babbal lesúlyozzuk.
- 180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
- A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a tojásokat a végén, egyenként adjuk hozzá.
- Elősütés után eltávolítjuk a sütőpapírt és a helyére öntjük a tölteléket.
- A villával kissé összetört málnát felforraljuk a porcukorral. Besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel és a tejfölös részbe csurgatjuk.
- 160 fokon 35-40 perc alatt remegősre sütjük.
sütési hőfok:
180°C
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése