2013. július 1., hétfő

Spenótos muffin

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 gerezd fokhagyma
0,5 tk só
0,5 tk bors
1 tojás
15 dkg spenót
1 nagy tejföl (3,3 dl)
0,5 dl olaj
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
  1. Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport és a fűszereket. Összekeverjük.
  2. A spenótot pici vízben pár perc alatt megfonnyasztjuk és leturmixoljuk. (A fagyasztott spenótot kiengedjük, ha szükséges, turmixoljuk.)
  3. Egy másik edényben a spenóthoz keverjük a tejfölt, az olajat és a tojást. Belezúzzuk a fokhagymát.
  4. A két részt összeforgatjuk.
  5. A muffinformákat margarinnal kikenjük vagy papírt teszünk bele. Belekanalazzuk a masszát.
  6. A muffinok tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

sütési hőfok: 180°C
 (Forrás: nosaly)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése