Javítás: 50dkg liszthez 10dkg vaj, 2 tojás sárgája, nem egész kis doboz tejföl és kb 1,5dl tej
, kb.40 dkg krumpliÖ
kenéshez, szóráshoz
- 1 tojássárga
- egész köménymag
- A krumplit héjában megfőzzök, majd megpucoljuk, krumplinyomóval összetörjük és némi olvasztott vajjal összekeverjük. Fél evőkanálnyi sót is adunk hozzá.
- Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1,5 evőkanálnyi sót. Elkeverjük.
- Mehet bele az élesztős tej, a tojássárgák, a tejföl. Összekeverjük és hozzáöntjük a vajat. Tésztává gyúrjuk. (Egy kis liszt hozzáadása még szükséges lehet.)
- Langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát, majd pár mozdulattal átgyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. (Téglalap alakúra.)
- Rákenjük a krumplis masszát. Összehajtogatjuk a tésztát. Tiszta konyharuhával letakarjuk.
- 20 percenként még háromszor megimsételjük a nyújtás-hajtogatást.
- Ha ezzel megvagyunk, kb. 1,5 cm vastagra sodorjuk a tésztát, és tetszőleges méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk és forró sütőben (200 fokon) kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése