- 10 dkg margarin a túróhoz
- 25 dkg túró
- 15 dkg sajt
- 1 kk só
- 0,5 kk bors
- 1 egész tojás
- 10 dkg sajt
- A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
- Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A túrót alaposan áttörjük (én egy krumplitörőt használtam), és a margarinnal habosra kavarjuk. A sajtot lereszeljük.
- Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a túrókrémet. Rászórjuk a reszelt sajtot. Meghintjük a sóval és a borssal.
- A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
- Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
- Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
- Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magasak lesznek.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
- Kb. 20 percet még kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 25 perc alatt, 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
sütési hőfok:
180°C
(Forrás: nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése