2013. július 15., hétfő

Virslivel töltött kifli

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 púpos tk só
  • 11 szál hosszabb sajtos virsli
  • 2 tojássárgája a kenéshez
  • 2 tk szezámmag a szóráshoz
  • 2 ek tej a sütés utáni kenéshez

Elkészítés
  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
  5. A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
  6. A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Lekenjük a tojások sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
  8. A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik. 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
  9. A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
sütési hőfok:
180°C
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése