2013. július 22., hétfő

Clafoutis sárgabarackkal és mandulával (tej- és gluténmentes)

Hozzávalók:


300 ml mandulatej
1 tk vaníliakivonat (házi)
3 db tojás
6 dkg nyírfacukor
7 dkg darált mandula
2 evőkanál durvára vágott mandula
40 dkg sárgabarack

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjú pitesütőformát.

2. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és a pitesütőformába szórjuk.

3. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a darált mandulát, és elkeverjük.

4. Hozzáadjuk a mandulatejet és 2 evőkanál durvára vágott mandulát, és elkeverjük.

5. A masszát a gyümölcsre öntjük, sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük.

A tetejére még szórhatunk pirított mandulaszeleteket is.
(Forrás: divany.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése