Hozzávalók:
300 ml mandulatej
1 tk vaníliakivonat (házi)
3 db tojás
6 dkg nyírfacukor
7 dkg darált mandula
2 evőkanál durvára vágott mandula
40 dkg sárgabarack
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjú pitesütőformát.
2. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és a pitesütőformába szórjuk.
3. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a darált mandulát, és elkeverjük.
4. Hozzáadjuk a mandulatejet és 2 evőkanál durvára vágott mandulát, és elkeverjük.
5. A masszát a gyümölcsre öntjük, sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük.
A tetejére még szórhatunk pirított mandulaszeleteket is.
(Forrás: divany.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése