2013. július 3., szerda

Gesztenyés babapiskóta

Hozzávalók:

vaníliás krémhez
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
gesztenyés töltelékhez
babapiskóta beáztatásához
csokimázhoz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 kanál forró víz
  • 3 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
  1. A vaníliás pudingot elkészítjük.
  2. A 2 csomag gesztenye masszát elkeverjük 2 dl tejszínnel.
  3. A 2 dl tejet összekeverjük a rummal. A babapiskótát ebbe beleforgatjuk. Vigyázzunk, hogy csak egy pillanatra tegyük bele, mert különben nagyon elázik. (Apránként tegyük bele a piskótát.)
  4. Jénai tálba(kb. 20 cm átmérőjű) rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: piskóta, gesztenye fele , piskóta, vanília krém, piskóta, gesztenye másik fele és a tetejére piskóta. Érdemes a tál szélét függőlegesen körberakni piskótával. (Szebb és formatartóbb lesz.)
  5. Az egészet enyhén lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük néhány órára.
  6. Késsel körbevágjuk és egy tálcára kiborítjuk.
  7. A porcukorból, kakaóból, forró vízből és az olvasztott vajból csokimázt készítünk, amivel bevonjuk a süteményt.
(Forrás:nosaly)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése