vaníliás krémhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
babapiskóta beáztatásához
- 1 dl tej
- 1/2 dl rum
- 1/2 kg babapiskóta
Elkészítés:
- A vaníliás pudingot elkészítjük.
- A 2 csomag gesztenye masszát elkeverjük 2 dl tejszínnel.
- A 2 dl tejet összekeverjük a rummal. A babapiskótát ebbe beleforgatjuk. Vigyázzunk, hogy csak egy pillanatra tegyük bele, mert különben nagyon elázik. (Apránként tegyük bele a piskótát.)
- Jénai tálba(kb. 20 cm átmérőjű) rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: piskóta, gesztenye fele , piskóta, vanília krém, piskóta, gesztenye másik fele és a tetejére piskóta. Érdemes a tál szélét függőlegesen körberakni piskótával. (Szebb és formatartóbb lesz.)
- Az egészet enyhén lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük néhány órára.
- Késsel körbevágjuk és egy tálcára kiborítjuk.
- A porcukorból, kakaóból, forró vízből és az olvasztott vajból csokimázt készítünk, amivel bevonjuk a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése