2013. július 22., hétfő

Klasszikus clafoutis

Hozzávalók:

185 ml tejszín
125 ml tej
1 kiskanál vaníliakivonat (házi)
3 db tojás
6 dkg cukor
50 dkg cseresznye (nálunk magozva, de az eredeti francia receptben maggal együtt kerül bele) BÁRMILYEN MÁS GYÜMÖLCS IS JÓ!
8,5 dkg liszt
1 evőkanál cseresznyepálinka (elhagyható)

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjú pitesütőformát.

2. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és a pitesütőformába szórjuk.

3. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.

4. Apránként hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, folyamatosan keverve, míg végül egy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk.

5. A masszát a gyümölcsre öntjük, sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük.
(Forrás: divany.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése