Hozzávalók:
185 ml tejszín125 ml tej
1 kiskanál vaníliakivonat (házi)
3 db tojás
6 dkg cukor
50 dkg cseresznye (nálunk magozva, de az eredeti francia receptben maggal együtt kerül bele) BÁRMILYEN MÁS GYÜMÖLCS IS JÓ!
8,5 dkg liszt
1 evőkanál cseresznyepálinka (elhagyható)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy 24-26 cm átmérőjú pitesütőformát.
2. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és a pitesütőformába szórjuk.
3. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
4. Apránként hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, folyamatosan keverve, míg végül egy csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk.
5. A masszát a gyümölcsre öntjük, sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük.
(Forrás: divany.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése