2013. július 22., hétfő

Csokis muffin

Hozzávalók:

15 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg vaj
2 tojás
3 evőkanál baracklekvár (minél jobb)
10 dkg étcsoki kicsire vagdosva (pl. sárga Szerencsi, jobb lehet, rosszabbat légy szíves ne)
2-3 marék savanyú aszalt gyümölcs (pl. meggy vagy áfonya)
3-4 evőkanál sötét kakaópor (a nem cukrozott változat)
fél zacsi sütőpor

1. Sütőt melegítsük elő 175 fokra.
2. Vajat megolvasztani, óvatosan lassan mikróban. Vigyázni kell, hogy ne legyen forró! Hozzákeverni a 2 tojást és a baracklekvárt (ezek a nedvesek).
3. Egy nagyobb tálba összeönteni a lisztet, cukrot, sütőport, kakaóport (száraz hozzávalók).
4. A szárazokhoz önteni a nedveseket, elkeverni, nem kell túlzásba vinni.
5. Bele a csokidarabok és az aszalt gyümölcsök.
6. Muffinsütőt papírformákkal kibélelni, tésztát belekanalazni, 12-18 db lehet belőle.
7. 20-25 perc alatt sül meg.
(Forrás: divany.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése