- húsz deka piros ribizli
- tizenkét és fél deka puha vaj
- negyed kiló cukor
- egy biocitrom lereszelt héja
- három tojás
- negyed liter zsíros (lehetőleg házi készítésű) joghurt
- egy púpos kiskanál sütőpor
- harminc deka liszt
- a tetejére porcukor
Egyszerű, gyorsan készíthető, mégis jóízű sütemény, a henye asszony ezért kedveli. Feltekeri a sütőt kétszáz fokra, megmossa és lekocsányozza a ribizlit, a citrom héját lereszeli. Tálba teszi a puha vajat, a cukrot, a citromhéjat és az egész tojásokat, majd elektromos habverővel igen alaposan fölveri. Hozzáadja a joghurtot, a lisztet és a sütőport, végül óvatosan belekeveri a ribizlit. Sütőpapírral kibélelt formába öntve fél óra alatt megsüti. A formában hagyja kihűlni. Fogyasztás előtt a tetejét meghinti porcukorral.
(Forrás: origo)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése