2013. július 15., hétfő

Kukoricás lepénykék

Hozzávalók:
  • 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 nagy tk só
  • kevéske bors
  • 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
  • 1 nagy csokor petrezselyemlevél
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 tojás
  • 1,6 dl tej
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
  1. Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket.
  2. Vágjuk össze a megmosott zöldlevelet. Kockázzuk fel a lilahagymát. Mindkettőt dobjuk a lisztbe.
  3. Szemezzük le a kukoricacsöveket. (Csöpögtessük le a konzerv kukoricát.)
  4. A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan keverjük össze.
  5. Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe és simítsuk lepény formára.
  6. Mindkét oldalát süssük pár percig.
  7. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése