Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy tk só
- kevéske bors
- 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 tojás
- 1,6 dl tej
- olaj a sütéshez
- Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket.
- Vágjuk össze a megmosott zöldlevelet. Kockázzuk fel a lilahagymát. Mindkettőt dobjuk a lisztbe.
- Szemezzük le a kukoricacsöveket. (Csöpögtessük le a konzerv kukoricát.)
- A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan keverjük össze.
- Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe és simítsuk lepény formára.
- Mindkét oldalát süssük pár percig.
- Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése