Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 8 dkg zabpehely
- 2 kk sütőpor
- fél kk szódabikarbóna
- negyed kk só
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 0, 6 dl olaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 16-17 dkg magozott meggy
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
- MelegÍtsük elő a sütőt 180 fokra.
- Vajazzuk ki, vagy béleljük ki a papírkalapkákkal a muffinsütőt.
- A lisztet, a zabpelyhet keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
- Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és fokozatosan adagolva, keverve dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.
- Forgassuk bele a meggyet, reszeljük hozzá a citromhéjat és ismét keverjük át.
- Töltsük a mufiinsütőbe.
- Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése