2013. július 10., szerda

Zabpelyhes-meggyes muffin

Hozzávalók:
  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg zabpehely
  • 2 kk sütőpor
  • fél kk szódabikarbóna
  • negyed kk só
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 0, 6 dl olaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 16-17 dkg magozott meggy
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés:
  1. MelegÍtsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vajazzuk ki, vagy béleljük ki a papírkalapkákkal a muffinsütőt.
  3. A lisztet, a zabpelyhet keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és fokozatosan adagolva, keverve dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.
  5. Forgassuk bele a meggyet, reszeljük hozzá a citromhéjat és ismét keverjük át.
  6. Töltsük a mufiinsütőbe.
  7. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
(Forrás: nosalty)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése