2013. július 8., hétfő

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 400 g magozott meggy
  • ½ tasak sütőpor
  • 10 ek forró víz

  • Elkészítés:
    1. A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.
    2. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk.
    3. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
    4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
    5. 160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).
    (Forrás: nosalty)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése